Sayfalar


Cuma, Şubat 17

fındıklı ve nescafeli kurabiye

malzemeler
2 adet yumurta
yarım paket oda ısısında margarin
1 su bardağı pudra  şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı süt
yeterli miktarda un
üzeri için fındık kırığı


yapılışı
Margarin yumurta sarıları, pudra şekeri ve iki yemek kaşığı sütte eritilmiş nescafe yoğurma kabına alınarak karıştırılır daha sonra un ve kabartma tozu azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklükte parçalar kopartılıp yuvarlatılır. Yuvarlatılmış hamurların hertarafı önce yumurta akına daha sonrada fındığa bulanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
 Afiyet olsun

1 yorum: