Sayfalar


Cuma, Şubat 17

fındıklı ve nescafeli kurabiye

malzemeler
2 adet yumurta
yarım paket oda ısısında margarin
1 su bardağı pudra  şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı süt
yeterli miktarda un
üzeri için fındık kırığı


yapılışı
Margarin yumurta sarıları, pudra şekeri ve iki yemek kaşığı sütte eritilmiş nescafe yoğurma kabına alınarak karıştırılır daha sonra un ve kabartma tozu azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklükte parçalar kopartılıp yuvarlatılır. Yuvarlatılmış hamurların hertarafı önce yumurta akına daha sonrada fındığa bulanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
 Afiyet olsun

Salı, Şubat 7

donut

malzemeler
yarım çay bardağı ılık su
yarım su bardağı süt
yarım paket yaş maya
yarım su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
2 buçuk-3 su bardağı un
kızartmak için sıvıyağ
üzerine pudra şekeri
veya marmelet
yada benmari usulü eritilmiş çikolata



yapılışı
Maya ılık suda eritilir. İçerisine pudra şekeri ekleyip karıştırılır. Un hariç diğer malzemelerde ilave edilir karıştırılır. Un azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğurulur ve mayalandırılır. Mayalanan hamur az miktarda un serptiğimiz tezgaha alınır ve merdane ile parmak kalınlığı kadar açılır. Açılan hamurdan öncelikle su bardağı ile büyük yuvarlaklar kesilir daha sonrada küçük bir bardakla halka şekli verilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen halkalar kabarması için dinlendirilir. Kabaran hamurlar kızgın yağda kızartılır. Üzerine istediğiniz seçenekler eklenerek servis edilir.


Afiyet olsun