malzemeler 2 adet yumurta yarım paket oda ısısında margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı nescafe 2 yemek kaşığı süt yeterli miktarda un üzeri için fındık kırığı
yapılışı Margarin yumurta sarıları, pudra şekeri ve iki yemek kaşığı sütte eritilmiş nescafe yoğurma kabına alınarak karıştırılır daha sonra un ve kabartma tozu azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklükte parçalar kopartılıp yuvarlatılır. Yuvarlatılmış hamurların hertarafı önce yumurta akına daha sonrada fındığa bulanır.Yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun
malzemeler yarım çay bardağı ılık su yarım su bardağı süt yarım paket yaş maya yarım su bardağı pudra şekeri 2 yumurta sarısı 2 buçuk-3 su bardağı un kızartmak için sıvıyağ üzerine pudra şekeri veya marmelet yada benmari usulü eritilmiş çikolata
yapılışı Maya ılık suda eritilir. İçerisine pudra şekeri ekleyip karıştırılır. Un hariç diğer malzemelerde ilave edilir karıştırılır. Un azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğurulur ve mayalandırılır. Mayalanan hamur az miktarda un serptiğimiz tezgaha alınır ve merdane ile parmak kalınlığı kadar açılır. Açılan hamurdan öncelikle su bardağı ile büyük yuvarlaklar kesilir daha sonrada küçük bir bardakla halka şekli verilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen halkalar kabarması için dinlendirilir. Kabaran hamurlar kızgın yağda kızartılır. Üzerine istediğiniz seçenekler eklenerek servis edilir.