köftesi için:
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
tuz, karabiber,kimyon
ekmeği için:

1 su bardağı ılık su
yarım paket(5 gr) ınstant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ

ketçap, mayonez, hardal
kornişon turşu, halka dilimlenmiş soğan
cheddar peyniri, marul, domates
yapılışı

Köfte için kıyma yoğurma kabına alınır. İçerisine rendelenmiş soğan ve sarımsak, tuz, karabiber, kimyon eklenir yoğrulur. Yarım saat kadar dinlendirilen köftelerden hamburger ekmeğimizin büyüklüğünde köfteler yapılır. Varsa döküm tavada köfteler pişirilir.
Ekmek ortadan ikiye bölünür. Alt kısma marul daha sonra köfte, peynir domates, turşu, soğan ketçap, mayonez, hardal ve marul koyulur ekmeğin diğer parçası ile kapatılır.
Afiyet olsun
BEN UZUN ZAMANDIR BEKARIM, BEKARLIĞA ALIŞTIM. DIŞARIDA DA YİYORUM, EVDE DE YAPIP YİYORUM, ANCAK EMİLİ HANIM GİBİ ENTERESAN ŞEYLER TARİFİ YAPAN OLURSA DA UYGULAMAYA ÇALIŞIYORUM. EMİLİ HANIMIN HEMEN HEMEN HER TARİFİ BANA GÖRE İLGİNÇ VE BU TARİFLER DENENMELİDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. OLDUKÇA DA PRATİK ŞEYLER, EMİLİ HANIM SİZİ TAKDİR EDİYORUM.
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkürler.
YanıtlaSil