Babası Bulgaristan göçmeni Annesi Trabzon'lu bir ailenin kış (15 Aralık 1977) kızıyım. Lakabım emili... :) Mutfak merakım ilkokul'dan sonra başladı. Babamın ''Bana iki yımırta kırda yiyeyim'' sözleri hala aklımda.. Yumurta pişirmekle başladım ilk mutfak macerama, ama öyle basit değildi elbet, sahanda yumurta ile harikalar yaratıyordum kendimce süslemeden olurmuydu hiç! Kırmızı pul biber, karabiber ve kekik...
Afiyet olsun canım babacığım...
Soğuk kış günlerinde guzine sobanın ısıttığı, tel dolaplı ahşap soframızda babaannemin yaptığı ve evimizin önündeki toprak fırında pişirdiği o mis gibi kokan ekmekleri yediğimiz mutfağı çok özledim. O ekmekleri de tabiki... 1 bardak süt mü lazım hemen sağıp geliyorum, 5 dakkikada taze süt yanıbaşımızda ve mis gibi kokan çörekler...
Lise yılları ve sonrasında iş deneyimlerim ve en sonuncusunda hayat arkadaşımı bulduğum eşim, canım, ve ikiside birbirinden çok farklı kızlarım kuzucuklarım, en büyük destekçilerim... Eşimin bana hatırlattığı, şu anda hayatta olmayan babacığımın beni istemeye geldiklerinde eşimin ailesine söylediği o cümle ''Ben size kızımı değil mutfağımı veriyorum'' ile mutfak maceramı sizlere kısaca özetlemek istedim. Emilinin mutfağı her zaman açık, yepyeni tarifler ve denenmiş farklı lezzetler ile dolu tarif defterimi de sizlerle paylaşmaktan sevinç ve gurur duyduğumu bilmenizi isterim...
Sevgiler,
Emel Yılmaz
Soru , öneri ve yorumlarınızı emilicabuk@hotmail adresinden bana iletebilirsiniz
Seni uzaktan sevmek: Anthropologie
-
Şu anki işimi yapmıyor olsaydım ya fotoğrafçı olurdum ya da dekoratör...
Sanırım daha çok da dekoratör! Çünkü ev dekorasyon mağazalarına girdiğimde
ya da i...
malzemeler 3 adet yufka 4 adet haşlanmış patates 2 adet yumurta 1 buçuk su bardağı süt 100 gram tereyağ veya margarin yarım su bardağı beyaz peynir karabiber kaşar peynir rendesi pul biber
yapılışı Haşlanmış patatesler rendelenir. İçerisine süt, yumurtalar, erimiş tereyağ, rendelenmiş beyaz peynir ve karabiber eklenir karıştırılır. Yufka düz bir zemine serilir. Üzerine patatesli harçtan sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir tekrar patatesli harçtan sürülür. Son yufkada aynı şekilde yapılır. Üç kat olan yufka kenarları hafif içe kırılıp rulo şeklinde sarılır. Ortadan ikiye kesilen börek 10 dakika kadar dondurucuda dinlendirilir. Parmak kalınlığında kesilen börekler streç film serili tepsiye dizilir ve buzlukta dondurulur. Donan börekler buzdolabı poşetine koyulup buzlukta bekletilir. Pişireceğimiz zaman fırın tepsisine dizilir üzerlerine kaşar peynir rendesi ve pul biber serpilir. 200 derecelik fırında pişirilir.
Az önce sizin tarifle yapıp buzdolabına koydum,teşekkür ederim.
YanıtlaSilUmarım istediğiniz gibi olur. Afiyet olsun
YanıtlaSil