malzemeler 3 adet yufka 4 adet haşlanmış patates 2 adet yumurta 1 buçuk su bardağı süt 100 gram tereyağ veya margarin yarım su bardağı beyaz peynir karabiber kaşar peynir rendesi pul biber
yapılışı Haşlanmış patatesler rendelenir. İçerisine süt, yumurtalar, erimiş tereyağ, rendelenmiş beyaz peynir ve karabiber eklenir karıştırılır. Yufka düz bir zemine serilir. Üzerine patatesli harçtan sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir tekrar patatesli harçtan sürülür. Son yufkada aynı şekilde yapılır. Üç kat olan yufka kenarları hafif içe kırılıp rulo şeklinde sarılır. Ortadan ikiye kesilen börek 10 dakika kadar dondurucuda dinlendirilir. Parmak kalınlığında kesilen börekler streç film serili tepsiye dizilir ve buzlukta dondurulur. Donan börekler buzdolabı poşetine koyulup buzlukta bekletilir. Pişireceğimiz zaman fırın tepsisine dizilir üzerlerine kaşar peynir rendesi ve pul biber serpilir. 200 derecelik fırında pişirilir.
Az önce sizin tarifle yapıp buzdolabına koydum,teşekkür ederim.
YanıtlaSilUmarım istediğiniz gibi olur. Afiyet olsun
YanıtlaSil