Sayfalar


Perşembe, Temmuz 18

kuru üzümlü kurabiye

malzemeler
250 gram tereyağ
1 su bardağı kuru üzüm
3 adet yumurta(1'inin sarısı üzeri için)
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

yapılışı
Oda ısısındaki tereyağ, şeker ve yumurta mikserle çırpılır. Kuru üzüm ve limon kabuğu rendesi ilave edilir ve karıştırılır. Un, kabartma tozu vanilya eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur iki eşit parçaya ayrılır. Tezgah üzerinde rulo şekli verilir. Elimizle üzeri bastırılarak düzleştirilir. Hamur verev olarak kesilir. Diğer hamurda aynı şekilde yapılır. Tepsiye dizilen kuabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür. Çatal yardımı ile kurabiyelerin  üzerleri çizilir. 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder