malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
250 gram yaş tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı kırıklanmış fındık
yapılışı
Muhallebi için süt, un şeker, vanilya tencereye koyulur. Topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Ocağa alınır karıştırarak pişirilir. Ocaktan alınır. Ilınınca içerisine toz krem şanti dökülür mikser yardımı ile çırpılır.
Kadayıflı kısmı için ise, kadayıf buzdolabı poşetine koyulur. Derin dondurucuda 2 saat kadar dondurulur. Donan kadayıflar elimizle kolayca kırıklanır. Tereyağ tavaya alınır. Eriyince içerisine kadayıf ilave edilir. Karıştırarak kavrulur. Söndürmeye yakın içerisine fındık ve şeker ilave edilip kavurma işlemi sonlandırılır. Soğumuş olan kadayıfın yarısı borcam tepsiye dökülür. Üzerine soğumuş olan muhallebinin tamamı dökülür. Kalan kadayıfta muhallebinin üzerine serilir. Aynı işlem arzu edilirse kuplara da yapılabilir. Buzdolabında soğuttuktan sonra servise hazır.
Afiyet olsun
Chuẩn bị ăn đồ nướng cần những gì Ngon, Bổ, Rẻ và Không Sợ Béo
-
[image: Ăn đồ nướng tại nhà hàng]
Đồ nướng chắc chắn là một trong những món ăn được nhiều người ưa chuộng bởi
sự hấp dẫn từ hình thức cho đến hương vị mà c...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder