Sayfalar


Çarşamba, Nisan 27

kol böreği

malzemeler
3 su bardağı baklavalık un
1 tatlı kaşığı tuz, su
150 gram margarin
50 gram tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
iç malzemesi için
peynirli maydonoz
300 gram kıyma
2 adet soğan
yapılışı
Öncelikle iç malzemesi için soğanlar tavada az miktarda sıvıyağ ile sarartılır. Kıyma ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir ve karabiber, tuz eklenir.
Hamuru için un bir kaba alınır ortası açılır. Üzerine tuz eklenir. Yeterli miktar su azar azar eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. 3 eşit parçaya bölerek üzerlerine nemli bir bez örtüp dinlendirilir. Bu arada yağ karışımları için margarin eritilir ocaktan alınır içerisine tereyağ eklenir. Tereyağ eridikten sonra sıvıyağ eklenir. Hamurlar yağ  karışımı ile elimizle güzelce yağladıktan sonra yere serilen bir çarşaf üzerinde elimiz ile yavaşça çekilerek  arada yağlanarak açılır. Hazırlamış olduğumuz iç malzemesi seçeneklerinden üzerine serpilerek rulo şeklinde kenarlerı içe katlayarak sarılır. Diğer iki hamurda aynı işlemlerden geçirilerek tepsiye alınır. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz börekler 200 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder