Sayfalar


Çarşamba, Nisan 27

şakşuka

malzemeler
3 adet patlıcan
6 adet sivri biber
3 diş sarımsak
3 adet domates
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
maydonoz

yapılışı
Patlıcanlar çizgili şekilde soyulur. Küp şeklinde doğranır. Acısı çıkması için tuzlu suda bekletilir. Biberlerde çok küçük olmayacak şekilde doğranır tuz serpip kızgın yağda kızartılır. Patlıcanların suyu süzülüp yıkanır. Havlu peçete ile kurulanarak tuz serperek kızgın yağda kızartılır.
Biberlerle karıştırılır. Domatesler bir tencereye rendelenir, küçük doğranmış sarımsaklarla birlikte kaynatılır.  Söndürmeye yakın içerisine tuz, şeker, sirke eklenir. Patlıcanların üzerine gezdirilir. Üzerine ince kıyılmış maydonoz ile servis edilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder