3 adet patlıcan
3 adet domates
6 adet sivribiber
1 adet soğan
3 adet yufka
1 tatlı kaşığı salça
yarım paket margarin
tuz, susam, çörekotu
yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir. Soğan yemeklik doğranıp yarım çay bardağı sıvıyağda sarartılır, salça eklenerek karıştırılır. Üzerine yıkanıp süzülmüş patlıcanları, sivri biberleri, kabukları soyulup doğranmış domatesleride ekleyip pişirilir. Ocaktan almaya yakın tuz eklenir. Margarin eritilip su ile karıştırılır. Yufka düz bir zemine serilip sulu karışım üzerine sürülür. Dört kenarı ortaya katlanıp büyük kare elde edilir sulu karışım tekrar sürülür. Hamur dörde kesilip içerisine patlıcanlı harç koyulur. Bohça şeklinde kapatılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Diğer iki yufkada aynı şekilde yapılır. Üzerlerine sulu karışım bolca sürülüp beş dakika kadar bekletip daha sonra üzerlerine susam ve çörekotu serpip 200 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder