Sayfalar


Cuma, Aralık 2

pazı kayganası

malzemeler
yarım kg pazı
1 adet soğan
4-5 taze soğan
5 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
tuz, karabiber maydonoz
sıvıyağ


yapılışı 
Pazı yıkanıp doğranır. Kuru soğan yemeklik doğranıp pazıya ilave edilir. Bir miktar tuz ile iyice ovulur yeşil suyu çıkarılır. Pazılar sıkılarak başka bir kaba aktarılır.  İçerisine doğranmış taze soğan ve maydonoz eklenir. Yumurtalar içerisine kırılarak karıştırılır mısır unu ve un karabiber eklenir karıştırılır. Tavaya az miktar sıvıyağ dökülür pazılı karışım tavaya yaydırılır. Hafif ateşte pişirilir kapak ile diğer tarafıda çevrilerek pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. heyyy bunun bir benzerini yapıyoruz biz :) mis gibi tadı geldi şimdi damağıma... ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil