Sayfalar


Pazar, Mart 25

kırmızı biberli peynirli börek

malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım kalıp peynir
2 adet közlenmiş kırmızı biber 
maydanoz
4 adet yufka


yapılışı
Bir yumurta, süt, sıvıyağ karıştırılır. Közlenmiş ve soyulmuş biberler ve maydanoz doğranır. Doğranan malzemeler peynir ile karıştırılarak iç harcı oluşturulur. İlk yufka düz bir zemin üzerine serilir. Üzerine fırça yardımı ile sütlü karışım sürülür. İkinci yufkada üzerine serilir. Onunda üzerine sütlü karışımdan sürülür. Yufka 10 eşit parçaya bölünür. İçerisine peynirli harç koyulur, sigara böreği gibi sarılır. Diğer yufkalarda aynı işlemlerden geçirilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Kalan sütlü karışıma yumurta sarısı ilave edilip, yufkaların üzerine sürülür. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder