Sayfalar


Cumartesi, Mayıs 19

peynirli buzluk böreği

malzemeler
4 adet yufka
150 gram tereyağ
yarım kalıp peynir
maydonoz
yumurta sarısı

yapılışı
Yufka düz bir zemin üzerine serilir. Üzerine erimiş tereyağı sürülür. ikinci yufkada üzerine serilir tekrar tereyağ sürülür. İki kat olan yufka sigara böreği kesimi gibi 12 eşit parçaya bölünür. Peynir kırıklanır ve yıkanmış doğranmış maydonoz koyulur karıştırılır. Hamurun geniş tarafına peynirli harçtan koyulur ve sigara böreği gibi sarılır.
Diğer iki yufkada aynı şekilde sarılır. Sarılan hamurlar streç film serili tepsiye dizilir ve buzdolabında dondurulur. Donduktan sonra buzdolabı poşetine koyulur ve buzlukta bekletilir. Pişireceğimiz zaman su dolu kaba koyulan böreklerin buzu hafif çözülünce elimizle hafifçe sıkarak tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülen börekler 200 derecelik fırında pişirilir. İsteğe göre patatesli ve kıymalı harç ile de hazırlanabilir.
Afiyet olsun   
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder