Chuẩn bị ăn đồ nướng cần những gì Ngon, Bổ, Rẻ và Không Sợ Béo
-
[image: Ăn đồ nướng tại nhà hàng]
Đồ nướng chắc chắn là một trong những món ăn được nhiều người ưa chuộng bởi
sự hấp dẫn từ hình thức cho đến hương vị mà c...
Çarşamba, Ağustos 1
patatesli buzluk böreği
malzemeler
3 adet yufka
4 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta
1 buçuk su bardağı süt
100 gram tereyağ veya margarin
yarım su bardağı beyaz peynir
karabiber
kaşar peynir rendesi
pul biber
yapılışı
Haşlanmış patatesler rendelenir. İçerisine süt, yumurtalar, erimiş tereyağ, rendelenmiş beyaz peynir ve karabiber eklenir karıştırılır. Yufka düz bir zemine serilir. Üzerine patatesli harçtan sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir tekrar patatesli harçtan sürülür. Son yufkada aynı şekilde yapılır. Üç kat olan yufka kenarları hafif içe kırılıp rulo şeklinde sarılır. Ortadan ikiye kesilen börek 10 dakika kadar dondurucuda dinlendirilir. Parmak kalınlığında kesilen börekler streç film serili tepsiye dizilir ve buzlukta dondurulur. Donan börekler buzdolabı poşetine koyulup buzlukta bekletilir. Pişireceğimiz zaman fırın tepsisine dizilir üzerlerine kaşar peynir rendesi ve pul biber serpilir. 200 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Etiketler:
hamur işleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Az önce sizin tarifle yapıp buzdolabına koydum,teşekkür ederim.
YanıtlaSilUmarım istediğiniz gibi olur. Afiyet olsun
YanıtlaSil