Sayfalar


Pazartesi, Kasım 25

elmalı şekilli kurabiye

malzemeler 
250 gram margarin
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri 
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
3 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı kadar çekilmiş fındık

yapılışı

Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir. Üzerine şeker ilave edilir. Elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. Ocağı kapadıktan sonra tarçın ve kırıklanmış fındık eklenir karıştırılır. Oda ısısındaki margarin yoğurt, pudra şekeri, sıvıyağ yoğurma kabına alınır. Un, kabartma tozu, vanilya azar azar eklenir. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilen hamur merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açılır. Su bardağı ile yuvarlak kesilir. Bir ucuna elmalı harçtan koyulur. Hamurun boş kalan kısmı bıçakla kesilir. Daha sonra rulo şeklinde sarılır. Yarım ay şekli verdiğimiz kurabiyeler önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun  
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder