Sayfalar


Cuma, Kasım 8

tepside kumpir

malzemeler
4 adet haşlanmış patetes
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2-3 yemek kaşığı tereyağ
4-5 adet sosis
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su 
1 adet küp doranıp haşlanmış havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
( havuç ve bezelyenin yerine, hazır garnitürlerde olur )
tuz, karabiber
istediğiniz miktarlarda
mısır, kornişon turşu
çekirdeği çıkarılmış zeytin
ketçap ve mayonez

yapılışı
Tavaya az miktarda sıvıyağ dökülür. Salça ilave edilir karıştırılır. Üzerine su ilave edilip karıştırılır. Kaynamaya bırakılır. Kaynayan salçalı suya çay kaşığının ucu ile karabiber eklenir. Daha sonra doğranmış sosisler ilave edilir ve pişirilir.
Patatesler sıcakken patates ezeceği ile ezilir yada rendelenir. İçerisine tuz, tereyağ, kaşar rendesi eklenir ve karıştırılır. Dökeceğimiz tepsi sıvıyağ ile yağlanır. Patatesler tepsiye dökülür. Üzeri düzeltilir. Sosisler ve birazda suyundan ilave edilir. Havuç, bezelye, mısır, zeytin, ve doğranmış kornişonlar ilave edilir. Üzerine ketçap ve mayonez sıkılır.   
Afiyet olsun 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder