Sayfalar


Perşembe, Ocak 2

pekmezli kurabiye

malzemeler
yarım su bardağı pekmez
1 su bardağı pudra şekeri 
yarım su bardağı sıvıyağ
125 gram oda ısısında margarin
125 gram oda ısısında tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
aldığı kadar un
süsleme için
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı vişne suyu veya süt


yapılışı
Un, kabartma tozu hariç, malzemelerin hepsi yoğurma kabına alınır. Karıştırılan malzemelerin içerisine un ve kabartma tozu azar azar eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur merdane ile çok ince olmayacak şekilde açılır. İstediğimiz kalıpları kullanarak şekiller çıkarılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen kurabiyeler 175 derecede pişirilir. Pudra şekeri ve vişne suyu karıştırılır. Yağlı kağıtttan yaptığımız huni şeklindeki sıkma torbasına koyulur ve üzerleri süslenir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder