Sayfalar


Perşembe, Ocak 2

yoğurtlu patates topları

malzemeler
4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt
tuz, karabiber, kırmızı toz biber,sıvıyağ 
maynonoz, 2 diş sarımsak

yapılışı
Soğan küçük küçük yemeklik doğranır. Sıvıyağ ile sarartılır. Rendelenen havuçta ilave edilip kavrulur. Patatesler sıcakken ezilir. Soğan ve havuç karışımı , tuz , karabiber ilave edilip karıştırılır. İçerisine ufak doğranmış maydonoz ilave edilir. Patatesli karışımdan ufak toplar yapılır. Sarımsaklı yoğurdun içerisine mayonez ilave edilir. Servis tabağına aldığımız patates toplarının üzerine yoğurtlu sostan dökülür. Üzerinede sıvıyağda kızdırılmış kırmızı biber gezdirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder