Sayfalar


Pazar, Kasım 8

havuçlu tavuk çorbası

malzemeler
1adet havuç
1 yemek kaşığı un
1 adet tavuk göğsü
yarım su bardağı tel şehriye
6 su bardağı su
sıvıyağ, tuz, karabiber

yapılışı
Tavuk eti altı su bardağı su ile haşlanır. Başka bir tencerede beş yemek kaşığı kadar sıvıyağ ile rendelenmiş havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine un ilave edilip kavrulur. Bir su bardağı soğuk su ilave edilir ve karıştırılır. Kalan tavuk suyuda ilave edilip kaynatılır. Kaynayınca şehriye dökülür karıştırılır. Şehriyeler pişince didiklenmiş tavuk etleri ,tuz, karabiber eklenir bir iki taşım kaynattıktan sonra çorbamız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder