malzemeler
100 gram labne peynir (küçük paketin yarısı)
yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (sarısı üzerine sürmek için akı içine)
yeterli miktarda un
1 tatlı kaşığı yoğurt( üzerine sürmek için)
içi için istediğimiz harç
çörek otu, susam
yapılışı
Ilık süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınır ve maya eriyene kadar karıştırılır. İçerisine labne, sıvıyağ, tuz, yumurta akı eklenir ve karıştırılır. Azar azar un ilavesi yapılarak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Üzeri örtülerek mayalandırılır. Kabaran hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlatılır. Elimiz ile bastırıp açtığımız hamurun içerisine patatesli yada istediğimiz iç harcından koyup kapatılır. Tekrar yuvarlatılarak tepsiye dizilir. Tepside de yarım saat kadar mayalandırılan poğaçaların üzerine yumurta sarısı yoğurt karışımı sürülür. Üzerine çörek otu susam serpilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılan tepsi sofra bezi ile örtülüp dinlendirilir.
Afiyet olsun
Chuẩn bị ăn đồ nướng cần những gì Ngon, Bổ, Rẻ và Không Sợ Béo
-
[image: Ăn đồ nướng tại nhà hàng]
Đồ nướng chắc chắn là một trong những món ăn được nhiều người ưa chuộng bởi
sự hấp dẫn từ hình thức cho đến hương vị mà c...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder