4 adet patates
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3 adet taze soğan
1 yemek kaşığı mayonez
1 buçuk su bardağı yoğurt
3 adet havuç
maydonoz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yapılışı
Patatesler haşlanır ve ezilir . İçerisine zeytinyağ, tuz karabiber küçük doğranmış taze soğanlar ve maydonoz eklenir karıştırılır. Tepsiye dökülür ve üzeri düzleştirilir. Havuçlar rendelenip 2 kaşık sıvıyağda dirilikleri gidecek şekilde pişirilir, patates püresinin üzerine dökülür. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez karıştırılıp havuçların üzerine dökülür. Son olarak 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile kırmızı toz biber ısıtılıp yoğurt sosunun üzerine gezdirilir.Afiyet olsun
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilben de cok SIK yaparim. ozellikle aniden misafir geldiginde, hem kolay hem de leziz oluyor, goruntusu de cabasi
YanıtlaSilYorumunuza katılıyorum. Hem kolay hem lezzetli
YanıtlaSilhem de her evde bulunan malzemelerle, masrafsız bir salata.
Bu arada sizi tanıdığıma memnun oldum.