malzemeler
pandispanya için
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı un
1 kabartma tozu
kreması için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 vanilya
2 pakat krem şanti
1 buçuk su bardağı süt
80 gram bitter çikolata
süslemek için
çilek
damla çikolata
yapılışı
Pandispanya için yumurta ve şeker mikserle güzelce çırpılır. Un ve kabartma tozu elenerek yumurtalara ilave edilir ve tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırılır. 170 derecelik fırında pişirilir soğumaya bırakılır. Kreması için ise 2 su bardağı süt , un, nişasta, yumurta sarısı, vanilya ve şeker tencereye alınır güzelce karıştırdıktan sonra ocağa alınır. Krema karıştırmaya devam edilerek pişirilir. Pişen krema ocaktan alınır içerisine tereyağ eklenir.
Üzeri kabuk tutmaması için karıştırarak soğutulur. Başka bir kapta ise krem şanti ve 1 buçuk bardak süt çırpılır. Süslemek için krem şantiden bir miktar alınır. Krem şantinin üçte biri ayrılır. Çok olan krem şantiye soğuyan krema eklenir ve çırpılır. İçine istediğimiz mevsim meyveleri ilave edilir. Kalan az krem şantiye ise benmari usulü eritilen çikolata eklenir karıştırılır. Pandispanya üç eşit parçaya bölünür. İlk pandispanya birkaç kaşık süt ile ıslatılır.Üzerine krema, krem şanti, meyve karışımı dökülür ve düzeltilir.İkinci katta aynı işlemlerden geçirilir. Son katta süt ile ıslatıldıktan sonra çikolata karışımlı krem şanti dökülür ve üzeri ve kenarları düzeltilir. Çilekler ortadan ikiye bölür ve üzerleri ayırmış olduğumuz krem şanti ile uğur böceği şekli verilir. Göz kısımları için iki nokta olan krem şantinin üzerine damla çikolata koyulur.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder