malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket çilekli puding
2 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
kreması için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 adet vanilya
50 gram margarin
yapılışı
Yumurtalar karıştırma kabına kırılır, şeker ilave edilip köpürünceye kadar çırpılır.
Süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırılır. Toz halde puding, un, kabartma tozu ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Yağlanmış kek kalıbına dökülüp 175 derecede pişirilir.
Soğumaya bırakılır. Krema malzemeleri margarin hariç bir tencereye alınıp çırpılır. Ocakta göz göz olana kadar pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra margarin ilave edilip karıştırılır. Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir. Alt tabanın ortası kanal şeklinde oyulur. soğuyan kremadan bu kanala dökülür ve kekin üst kısmı üzerine koyulur. Kekin üzerinede krema sürülür. Çıkartılan kek kırıkları rondodan geçirilip kremanın üzerine serpiştirilir. Kremasız şekliylede mis gibi çilek kokusuylada harika oluyor.
Afiyet olsun
Chuẩn bị ăn đồ nướng cần những gì Ngon, Bổ, Rẻ và Không Sợ Béo
-
[image: Ăn đồ nướng tại nhà hàng]
Đồ nướng chắc chắn là một trong những món ăn được nhiều người ưa chuộng bởi
sự hấp dẫn từ hình thức cho đến hương vị mà c...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder