malzemeler
1 su bardağı su
125 gram margarin
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 buçuk su bardağı un
çay kaşığının uçuyla tuz
dolgu kreması için
5 yemek kaşığı un
yarım litre süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
yarım su bardağı şeker
çikolata sosu için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
80 gram bitter çikolata
yapılışı
Tencereye su şeker, tuz margarin eklenir margarin eriyene kadar kaynatılır. Un eklenir karıştırılarak bir iki dakika pişirilir. Soğuyunca yumurtalardan biri kırılıp karıştırılıp iyice hamura yedirilir. Diğer yumurtalarda aynı şekilde hamura iyice yedirilir ve yapışkan bir hamur elde edilir. Sıkma torbasının en geniş ucu takılır. Hamur torbaya alınıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkılır. Uç kısımlarını düzeltmek için işaret parmağımızı ıslatıp sivri uçları bastırılır.Sıkma torbası yoksa iki tatlı kaşığı yardımı ile yapabilirsiniz. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir. Pişen profiterol topları soğumaya bırakılır. Kremasını yapmak için yumurta, un,şeker tencereye alınıp karıştırılır ve süt eklenir karıştırmaya devam edilir. Ocakta üzeri göz göz olana kadar pişirilir. Margarinide ekleyip ocaktan alınır. Ara ara karıştırılıp soğutulur. Çikolata sosu için ise çikolata hariç bütün malzemeler tencereye alınır ve iyice karıştırılır. Ocağa alınan tencere karıştıra karıştıra pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra bitter çikolata içerisine koyulur karıştırılır. Krema sivri uç takılı sıkma torbası ile profiterollerin içerisine doldurulur, yada ortasından kesip içerisine sürülür. Profiteroller kaselere paylaştırılır ve üzerlerine soğumuş olan çikolata sosu gezdirilir.
Afiyet olsun
Chuẩn bị ăn đồ nướng cần những gì Ngon, Bổ, Rẻ và Không Sợ Béo
-
[image: Ăn đồ nướng tại nhà hàng]
Đồ nướng chắc chắn là một trong những món ăn được nhiều người ưa chuộng bởi
sự hấp dẫn từ hình thức cho đến hương vị mà c...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder