Sayfalar


Cumartesi, Nisan 21

makarnalı milföy böreği

malzemeler
4 adet milföy hamuru
1 su bardağı fiyonk makarna
1 adet yumurta
yarım su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kadar beyaz peynir
çörek otu

yapılışı
Öncelikle makarnalar haşlanır. Bir kabın içerisine yumurta, süt, sıvıyağ alınır ve çırpılır. Bu karışımdan yarım çay bardağı milföyün üzerine dökmek için ayrılır.  Haşlanan ve ılıyan makarnaya çırpılan  sos dökülür ve karıştırılır. Milföy hamurları iki kat üst üste koyularak dikdörtgen bir tepsiye göre, hafif un serilmiş tezgah üzerinde açılır. Yağlı kağıt serili tepsiye açılan milföy hamuru yerleştirilir. Üzerine makarna karışımı dökülür ve düzeltilir. Makarnaların üzerinede peynir ufalanır. Geriye kalan iki milföyde aynı şekilde açılıp makarnaların üzerine serilir. Ayırdığımız yarım çay bardağı sos milföyün üzerine dökülür ve her yerine gelecek şekilde yaydırılır. Börek dilimlere ayrılır üzerine çörekotu serpilir. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun

1 yorum:

  1. http://yemegedairhersey.blogspot.com/2012/05/milfoy-etkinligi.html milföy etkinliğimize sizi de bekleriz

    YanıtlaSil