Sayfalar


Salı, Nisan 10

muzlu rulo pasta

malzemeler
4 adet yumurta
8 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kreması için
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı şeker
50 gram tereyağ
üzerine
2 adet muz
1 paket krem şanti
yarım su bardağı süt
bitter çikolata

yapılışı
Pandispanyası için, yumurta ve şeker çırpılır. İçerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir, karıştırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür, üzeri düzeltilir ve 170 derecelik fırında çok kızartmadan pişirilir.Fırından çıkarır çıkarmaz kağıdıyla birlikte rulo olarak sarılır ve üzerine nemli bir bez örtülür.
Kreması için, tereyağ hariç bütün malzemeler tencereye dökülür ve karıştırılır. Ocağa alınır, karıştırarak pişirilir. Söndürmeye yakın tereyağ ilave edilip karıştırılır. Ocaktan alınır ve ara sıra karıştırarak üzeri kabuk tutmadan soğutulur.
Ayrı bir yerde krem şanti yarım bardak süt ile çırpılır.
 Pandispanyanın üzerine soğumuş olan kreme yayılır. Uzun olan kısıma iki adet muz koyulur ve rulo şeklinde sarılır. Üzeri çırpılmış krem şanti ile kaplanır. En üstüne de çikolata rendelenir. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder