Sayfalar


Cumartesi, Ocak 26

pratik gözleme

 

malzemeler
2 adet el açması yufka
sıvıyağ
istediğiniz iç harcı
toz şeker


yapılışı
Yufka düz bir zemine alınır. İki eşit parçaya kesilir. Yağdanlıkla gelişi güzel üzerine sıvıyağ gezdirilir. İstediğimiz iç harçtan koyarak önce düz olan tarafı iki üç parmak içe daha sonrada diğer tarafı üzerine gelecek şekilde katlayıp , uç kısımlarıda birbirinin üzerine gelecek şekilde katlanır.Diğer yufkalarada aynı işlem uygulanır. Kısık ateşte teflon tavada alt ve üst tarafları güzelce kızartılır. İç malzemesi olarak  toz şeker, çocukların bir numaralı tercihidir denemenizi tavsiye ederim. yada sıvıyağ gezdirdikten sonra boş kapatıp pişirip pudra şekerine batırarak bu şekildede yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder