Sayfalar


Çarşamba, Şubat 27

kakaolu baton kek

malzemeler
100 gram tereyağ (oda ısısında)
1 buçuk su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 buçuk çay bardağı (yaptığımız ekşimik suyundan) yoksa
1 buçuk çay bardağı süt içerisine 2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su
2 su bardağı un
  

yapılışı
Un, kabartma tozu,tuz elenir. Oda ısısındaki tereyağı  üzerine şeker ilave edilerek mikserle çırpılır. İçerisine yumurtalar kırılıp çırpmaya devam edilir. Vanilya da eklenir. Sonra ekşimik suyu ilave edip çırpmaya devam ederken, un azar azar eklenir. Pürüzsüz bir karışım elde edilene kadar çırpılır. Hamur ikiye bölünür. Kakao ve su ayrılan kek karışımının içerisine ilave edilir ve karıştırılır. Yağladığımız kek kalıbına iki kaşık sade kek hamuru hemen yanına iki kaşık kakaolu kek hamurundan dökülür. Üst tarafa geçtiğimizde sade hamurun üzerine kakaolu, kakaolu hamurun üzerinede sade gelecek şekilde dökülür.  
Kalıptaki kek karışımı bıçak yardımı ile S şeklinde karıştırılır. 
175 derecde önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 
Afiyet olsun 




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder