Sayfalar


Çarşamba, Haziran 19

gül tatlısı

malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
bir çimdik tuz
aldığı kadar un
şerbeti için
4 su bardağı su 
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

yapılışı
Öncelikle şerbet için şeker ve su tencereye alınır kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve on dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Un ve kabartma tozu hariç malzemelerin hepsi yoğurma kabına alınır. Karıştırdıktan sonra içerisine azar azar un ve kabartma tozu ilave edilip yoğrulur. Yoğrulan hamur iki parçaya ayrılır. Merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açılır. Çay bardağı ile yuvarlak hamurlar kesilir. Yuvarlak hamurların dört tanesi kenarları üst üste gelecek şekilde dizilip rulo şeklinde sarılır. Rulo şeklindeki hamur ortasından ikiye kesilir. Kesilen kısımları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. İsteğe göre ortalarına fındık batırılır. Diğer hamurada aynı işlem uygulanır. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbet gezdirilir. Soğuyana kadar üzeri kapalı olarak bekletilir.
Afiyet olsun

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder