Sayfalar


Cuma, Haziran 14

kavunlu pasta

malzemeler
pandispanyası için
4 adet yumurta
8 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
1 adet vanilya 
1 adet kabartma tozu
kreması için
3 poşet krem şanti
1 buçuk su bardağı süt
2-3 dilim kavun 
dilediğimiz meyveler

yapılışı
Yumurtalar karıştırma kabına kırılır. Üzerine şeker ilave edilir köpürünceye kadar mikserle çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir. Tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülen pandispanya önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. Krem şanti ile süt çırpılır. Soğuyan pandispanya iki kat olacak şekilde kesilir. Bir kaç kaşık süt üzerine gezdirilerek ıslatılır. Üzerine krem şanti sürülür. 
Doğranmış kavun ve meyvelerden serpiştirilir. Diğer katta sütle ıslatılıp üzerine koyulur. Kalan krem şanti üzerine sürülür ve düzleştirilir. Meyvelerle süslenen pasta dolapta dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder