Sayfalar


Cuma, Haziran 14

revani

malzemeler
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı irmik
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 adet vanilya
yarım limon kabuğu rendesi
tepsiyi yağlamak için tereyağ
şerbeti içiğ
3 buçuk su bardağı su
3 su bardağı şeker  
1 yemek kaşığı limon suyu 

yapılışı
Şerbeti için; şeker ve su kaynatılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra  limon suyu ilave edilir. 2 dakika daha kaynatılıp soğuması için ocaktan alınır.
Yumurtalar ve şeker çırpma kabına alınır. Kaynak su olan başka bir kabın içine oturtulur. Mikser ile beyaz bir renk alıp krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sıcak su kabından çıkarılır. Kalan malzemeler ilave edilir. Tahta kaşık ile alttan üste doğru karıştırılır. Tereyağ ile yağlanmış kalıba dökülür. 180 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkarılan revani dilimlenir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Daha sonra kapatılan fakat sıcak olan fırına revaninin şerbetini iyice çekmesi için tekrar koyulur. 5 dakika kadar bekletilir. Fırından alınıp soğuyana kadar üzeri kapalı olarak bekletilir. Üzeri hindistan cevizi ile süslenir.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder