Sayfalar


Pazartesi, Ekim 27

Lahana turşusu

malzemeler
1 küçük lahananın yarısı
4 yemek kaşığı turşuluk iri tuz
2 çay bardağı üzüm sirkesi
2 çay kaşığı limon tuzu
2 çay kaşığı şeker
1 limon
2 litre su
5 diş sarımsak

yapılışı
Lahana yıkandıktan sonra iri parçalar halinde doğranır. ( Ben 3 litrelik şişeye koydum) kavanoza yerleştirilir. İçerisine halka şeklinde doğranmış limon ve soyulmuş sarımsaklarda eklenir. Tuz, limon tuzu, şeker sirke ve içme suyu eklenir tuz eriyene kadar karıştırılır. Kavanoza dökülür. Üzerine varsa asma yaprağı koyulur ve kapağı kapatılır. 2 hafta kadar serin yerde bekletilir.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder