1 kg erik domates
1 kg süzme yoğurt
1 kg kırmızı biber
1 kg kuru soğan
1 yemek kaşığı tuz
yarım demet maydanoz
yarım demet nane
1 kg kuru soğan
1 yemek kaşığı tuz
yarım demet maydanoz
yarım demet nane
un, kekik, kuru nane
yapılışı
Domates ve biber yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır. İçerisine soğanlar rendelenir. Maydanoz ve nanede doğranıp eklenir. Biberler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra süzgeçe alınır. Suyu süzülen ve soğuyan sebzeler genişçe bir yoğurma kabına alınır. İçerisine yoğurt ve tuz eklenir. Un ile sert bir hamur yoğrulur. Üzeri bez ile kapatılıp hamur kabarması için dinlendirilir. Hamur kabardıkça yoğrulur. Bu işlem hamurun taşması bitene kadar yapılır. Bu süre yaklaşık bir haftayı bulur. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Güneş görmeyen havadar bir yere serilmiş bez üzerine dizilir. Üst kısımları kurudukça tersi çevrilir. Hamuru çok kurutmadan elimiz ile ufalanır. Daha sonra tarhana kevgirden geçirilerek toz hale getirilir. Kuru nane ve kekik eklenir. Kuruması için, havadar bir yere bez üzerine serilir. Kuruyan tarhana bez torbaya doldurulur.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder