Sayfalar


Pazartesi, Mart 7

ahududu ve muzlu pasta

malzemeler
pandispanya için
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı ılık su
4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
pandispanyayı ıslatmak için
yarım su bardağı kadar süt
ahududu, muz
kreması için
yarım kg süt
1 çay bardağı şeker
yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı tereyağı
1 poşet krem şanti
sosu için
1 su bardağı ahududu
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

yapılışı
Pandispanya için yumurta, şeker çırpılır. İçine su eklenir yaklaşık beş dakika kadar çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir. Spatula ile alttan üste doğru karıştırılır. 18 cm'lik pata kalıbına dökülür. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Krema için süt, şeker, nişasta tencereye alınır. Karıştırılarak pişirilir. Ocağın altı kapatılır.  Tereyağ, vanilya eklenir ve karıştırılır. Soğuyan kremanın içine toz krem şanti eklenir. Mikserle çırpılır. Üzerini süslemek için kremadan üç dört yemek kaşığı ayrılır.

Sos için ahududu parçalayıcıdan geçirilir. Daha sonra diğer sos malzemeleriyle karıştırılıp pişirilir. Ocaktan alınan sos kabuk tutmaması için arada karıştırılır.

Pandispanya ortadan ikiye bölünür fırça veye yemek kaşığı yardımıyla ilk kat süt ile hafif ıslatılır. Kremanın yarısından azı dökülüp yayılır üzerine ahududu ve dilimlenmiş muz dizilir. İkinci kat pandispanyada süt ile ıslatılır. Meyvelerin üzerine kapatılır. Kalan krema pandispanyanın üzerine dökülür. Krema ile pastanın her tarafı kaplanır. Üzerine soğuyan sos sürülür. Sıkma torbasına koyduğumuz krema ve ahududu ile pastamız süslenir.
Buzdolabına koyup soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder