Sayfalar


Pazartesi, Mart 7

dereotlu poğaça

malzemeler
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yeme kaşığı şeker
2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
yarım demet dereotu
peynir

yapılışı
 Zeytinyağı, yoğurt, tuz, şeker, doğranmış dereotu karıştırılır. Un ve kabartma tozu azar azar ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan parçalar koparılır içerisine peynir koyularak şekillendirilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder