Sayfalar


Pazartesi, Mart 7

cevizli kurabiye

malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı sirke
1 yumurta akı
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
yeterli miktarda un
üzeri için 
80 gram bitter çikolata
ceviz içi veya süsleme şekerleri

yapılışı
Tereyağı, sıvıyağ, sirke, yumurta beyazı, pudra şekeri, vanilya yoğurma kabına alınır. Un azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. İki pişirme kağıdının arasına alınan hamur merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır. İstenilen kalıpla kesilir. Kurabiyeler pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Çikolata benmari usulü eritilir. Pişen ve soğuyan kurabiyelerin ortasına çay kaşığı yardımıyla dökülür. Üzerlerine ceviz veya süsleme şekeri koyulur.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder