6 adet tavuk baget
1 adet yumurta
yarım su bardağı un
yarım su bardağı galeta unu
2 adet soğan
karabiber kırmızı tozbiber, tuz
kızartmak için sıvıyağ
yapılışı
Öncelikle tavuk bagetler haşlanır. İstenilirse
derileri çıkarabilirsiniz. Soğanları soyduktan sonra parmak kalınlığında halkalar halinde kesilir , birer tane halka olacak şekilde çıkarılır. Unun içerisine karabiber ve kırmızı tozbiber, tuz karıştırılır. Bagetler önce una daha sonra çatalla çırpılmış yumurtaya daha sonrada galete ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Soğan halkalarınada aynı işlem uygulanır. (Galeta ununu evdeki bayat ekmekleri değerlendirerek yapabilirsiniz. Ekmekleri dilimleyip fırında kızrtmadan kıtır kıtır yapıp robattan geçirebilirsiniz.)
Afiyet olsun
Soğan halkasınıda mı sen yaptın? e pes diyorum :D
YanıtlaSilSen dile ben sana herbişeycikler yaparım, canım kardeşim
YanıtlaSil