pandispanyası için
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı un
1 adet kabartma tozu
dolgu kreması için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 buçuk paket krem şanti
1 buçuk su bardağı süt
arası için
dilediğiniz meyveler
ben kivi, muz, elma, mandalina üzüm, nar kullandım
yapılışı
Pandispanya için öncelikle yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır. Un ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir, tahta kaşıkla karıştırılır. Altına yağlı kağıt serdiğimiz 26 cm lik kelepçeli kalıba dökülür. 170 derecelik fırında pişirilir. Bıçağı batırdığımızda ıslak çıkmayacak şekilde. Dolgu kreması için süt, un, nişasta, yumurta, şeker tencereye alınır güzelce çırpılır. Ocağa alınıp karıştırarak pişirilir. Koyu bir kıvam olması gerekli. Krem şanti
1 buçuk su bardağı süt ile çırpılır. Soğuyan dolgu kremasına katılarak mikserle tekrar çırpılır. Meyveler bir kaseye küp küp doğranır. Pandispanya 3 eşit parçaya bölünüp, ilk katın üzerine dolgu kremasından sürülür. Hazırladığımız meyvelerden yayıp, diğer kat koyulur. Aynı işlemi tekrarlayıp son kat koyulur, üzeri kalan kremayla kaplanıp dilediğimiz şekilde süslenir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder