Sayfalar


Pazartesi, Ekim 11

açma

malzemeler

2 su bardağı süt
yarım su bardağı su
1 adet yaşmaya
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
açmanın içerisine sürmek için margarin
yeterli miktarda un
üzeri için yumurta sarısı, susam, çörekotu


yapılışı
Ilık su şeker ile yaşmaya eritilir.  Sıvıyağ, süt, tuz ve un azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Mayalandırmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparılıp, el içerisinde bastırılarak açılır, hamurun üzerine margarin sürülür.
Hamur rulo şeklinde sarılır ve düğüm yapılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çöerekotu, susam serpilir.180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder