2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
250 gram bitter çikolata
yarım su bardağı ceviz
1 su bardağı sıcak su
3 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı nescafe
pandispanya için
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 adet kabartma tozu
yapılışı
Pandispanya için yumurtalar geniş bir kaba kırılır, içerisine 10 yemek kaşığı şeker ilave edilip mikserle çırpılır. 8 yemek kaşığı un, kabartma tozu, kakao elenerek yumurtalara eklenir. Tahta kaşıkla alttan üste yavaşça karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülür 170 derecelik fırında pişirilir. Soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölünür. Nescafe bardağa dökülür 1 su bardağı sıcak su ve 3 tatlı kaşığı şeker ilave edilir. Sıcak su dolu tencereye başka bir tencere koyulur içerisinede kırıkladığımız bitter çikolata alınır ve erdikçe karıştırılır, eridikten sonra tencerenin içerisinden alınır. Krem şantiler 2 su bardağı süt ile çırpılır. Eriyen ve soğumaya yakın olan çikolata, krem şantiye azar azar eklenerek çırpılır. Pastanın ilk katı nescafe ile ıslatılıp üzerine hazırladığımız çikolatalı kremadan koyulur ve üzeri düzleştirilir. Üzerine elimiz ile kırıkladığımız ceviz parçaları serpiştirilir. 2. katta nescafe ile ıslatılıp aynı işlem yapılır. Sonuncu katta neskafe ile ıslatılıp üzerine krema sürülür ve istediğimiz biçimde süslenir.
Afiyet olsun
hmmm harika görünüyor, sanırım bunu henüz tatmadık ;)
YanıtlaSilen kısa zamanda diyorum...
ellerine sağlık, mutafığımızın gülü emili :)
yarıyıl tatilinde tatmak sanada nasip olacak canım kardeşim..
YanıtlaSil