malzemeler
6 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay bardağı kırıklanmış ceviz
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
aldığı kadar un
üzeri için pudra şekeri
yapılışı
Elmaların kabukları soyulup rendelenir. Tencereye alınan elmaların üzerine şeker eklenerek ocakta suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çekince tarçın eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır. Cevizlerde eklenir soğumaya bırakılır. Hamuru için karıştırma kabına oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, 1 su bardağı şeker, yoğurt koyulur. Un ve kabartma tozu ile ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurlar üç eşit parçaya bölünür. Hamur servis tabağı büyüklünde açılır içerisine elmalı harç yayılır, kenarları hafif içe katlanıp rulo şeklinde sarılır. Diğer iki hamurda aynı şekilde yapılıp fırın tepsisine koyulur. 180 derecelik fırında üzerleri çok kızarmayacak şekilde pişirilir. Pişen turtaların üzerine pudra şekeri serpilir dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder