1 adet soğan
1 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
7 su bardağı su
sıvıyağ, nane kırmızı pul biber, tuz
yapılışı
Soğan ve sarımsak ince doğranır, bir miktar sıvıyağ ile sarartılır. Salça eklenerek karıştırılır ayıklanıp yıkanmış mercimek, pirinç, bulgur ve su ilave edilir. Mercimek iyice pişene kadar kaynatılır söndürmeye yakın şehriye ve tuz eklenir, şehriyeler pişene kadar kısık ateşte kaynatılır. Biraz sıvıyağda pul biber ve nane kavrulur ve pişen çorbanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder