Sayfalar


Cuma, Şubat 18

tavada tavuk pirzola

malzemeler
yarım kilo tavuk pirzola
1 buçuk çay bardağı süt
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz

yapılışı
Soğan rendenin ince yeri ile rendelenir. İçerisine zeytinyağ, süt, kırmızı toz biber, karabiber ekleyip karıştırılır. Kemikleri çıkarılmış pirzolalar bu karışımın içerisinde 3 saat kadar buzdolabında dinlendirilir.  Kızartma tavasına 2-3 kaşık sıvıyağ dökülür ve tavuk etleri tavaya alınır orta hararetli ocakta kapağı kapalı olacak şekilde suyunu salıp çekinceye kadar önlü arkalı pişirilir. Söndürmeye yakın tuz ilave edilir ve ocaktan alınır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder