Sayfalar


Perşembe, Mayıs 2

pratik laz böreği

malzemeler
60 gram margarin
yarım su bardağı un
yarım su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
100 gram tereyağ
hazır baklava yufkası
pudra şekeri



 

yapılışı
Öncelikle kreması için margarin tencereye alınır ve eritilir. Üzeine un ilave edilir 1-2 dakika kadar kısık ateşte kavrulur. Üzerine süt şeker ve vanilya eklenerek pişirilir. Soğuması için kenara alınır. İlk yufka tezgaha serilir ve üzerine fırça ile erimiş tereyağ sürülür. Üç kat olana kadar aynı işlem uygulanır . Üçüncü yufkanında üzerine tereyağ sürülür. Yufka uzunlamasına dört eşit parçaya kesilir. Uç kısımlarına kremadan koyulur. Muska şeklinde kapatılır. Tepsiye dizilen yufkaların üzerine tereyağ sürülür. 200 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkınca üzerlerine pudra şekeri serpilir. 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder