200 gram margarin
50 gram tereyağ
1 çay bardağı fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
yeterli miktarda un
yapılışıÖncelikle tavada 2 yemek kaşığı margarin, 1 çay bardağı kırıklanmış fındık ve 5 yemek kaşığı un kavrulur. Yoğurma kabına pudra şekeri, kalan margarin
tereyağ, sıvıyağ ve kavrulan soğumuş karışım ilave edilir. Un
kabartma tozu, vanilya eklenerek yoğrulur ele yapışmayan
bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklünde parçalar
koparılıp, yuvarlatılır. Yuvarlatılan hamurlar önce yumurta akına daha sonra kırıklanmış fındığa batırılır. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder