malzemeler
3 buçuk su bardağı un
2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
üzerine sürmek için yoğurt
susam, çörekotu
Un yoğurma kabına alınır. Üzerine tuz ve karbonat dökülür,ortası açılıp su ile hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 20 cm lik sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye serilir. Üzerine yoğurt sürülür ve çörekotu ile susam serpilir. 200 derecelik fırında pişirilir.
Elinize sağlık :) nasıl da canım çekmişti bir baktım ki siz paylaşmışsınız.Kış günleri ekmek köye yetişmezse kuru fasulyenin yanında olmazsa olmazımız olan çöreğimiz.
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkürler. Bizimde soğan kavurmasının yanında olmazsa olmazımızdır kendileri.
YanıtlaSil