Sayfalar


Salı, Haziran 28

patates kavurması

malzemeler
2 adet patates
3 adet sivri biber
1 adet soğan
1 adet domates
yarım su bardağı su
1 adet yumurta
sıvıyağ
tuz, karabiber kuru fesleğen

yapılışı
Soğan yemeklik doğranır. Sıvıyağ ile sarartılır. Doğranmış biberler ve ufak küp şeklinde doğranmış patateslerde ilave edilip karıştırarak kavurmaya devam edilir. Su ilave edilip kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranan domatesler eklenir. Domateslerde pişince çırpılmış yumurta ilave edilir karıştırılır. Tuz, karabiber, fesleğen ve dilediğiniz baharatlar eklendikten sonra ocaktan alınır.

2 yorum:

  1. Görünüşü çok gösterişli olmayan fakat kendini yedikçe yediren bu tuhaf yemeği ben de çok severim. :) Öğrencilerin de ayrıca sıkça yaptığı bir yemektir. :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Evet benimde kahvaltıda vazgeçilmezlerimden biridir. Malzemesi ve yapımı pratik, lezzetli bir yemekçik.
    Bu arada "Pilavın Dibi Tuttu" ile yemek Bloglarına hoş geldiniz...

    YanıtlaSil