Sayfalar


Perşembe, Haziran 30

peynirli poğaça

malzemeler 2 adet yumurta akı (sarıları üzerine)
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı şeker
 2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
maydonozlu peynir harcı
aldığı kadar un

yapılışı
Yoğurma kabına ılıttığımız süt, yarım su bardağı ılık suda erittiğimiz yaşmaya ve un hariç bütün malzemeler alınır. Elimizle iyice karıştırdıktan sonra un azar azar ilave ederek yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra mayalanması için dinlendirilir.  Mayalanan hamurdan parçalar koparılır ve avuç içerisinde bastırarak yuvarlak elde edilir. İçerisine maydonozlu peynir harcından koyup kapatılır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder