Sayfalar


Pazartesi, Temmuz 26

minik gıyır gıyır simitler


malzemeler
200 gr oda ısısında margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu, yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı adar un
üzeri için susam, yumurta akı

yapılışı
Un yoğurma kabına alınarak ortası açılır. Unun üzerine
kabartma tozu dökülür. İçerisine susam yumurta akı
hariç diğer malzemeler koyulur. Undan azar azar alarak
ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hamurdan parçalar
koparılarak simit şekli verilir. Önce yumurta akına daha
sonrada susama bulayarak tepsiye dizilir. 200 derecelik
fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder